tel: 32 760 20 10

Biuro czynne: 7:00-15:00

email: biuro@chemikam.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI

RODO

Chemi Kam sp. z o.o.  przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników korzystających z naszych usług, w tym odwiedzających stronę internetową.

  • Administratorem Państwa danych osobowych jest Chemi Kam sp. z o.o.
  • Inspektor ochrony danych: Olga Polewiak e-mail: iodo@chemikam.pl;  tel. + 48 784 603 079

    Dane osobowe mogą być przetwarzane przez Administratora między innymi w celu:

    Zawarcia umowy

    Przetwarzanie danych osobowych jest dokonywane na potrzeby realizacji zawartych umów, w szczególności w celu niezbędnym dla realizacji umów sprzedaży oraz dokonywania rozliczeń podatkowych.

Przetwarzanie danych osobowych jest dokonywane na podstawie art.6 ust.1 lit. b) i lit. c) RODO, tj. jest niezbędne do wykonywania wyżej wymienionych obowiązków umownych i ustawowych ciążących na nas jako administratorze.
Podanie przez Państwa danych osobowych jest wymogiem ustawowym , tj. są Państwo zobowiązani
do ich podania m.in. na mocy przepisów podatkowych ( np. dane zawarte w fakturach) a w
pozostałym zakresie ich podanie jest niezbędnym warunkiem zawarcia i kontynuowania umowy.
Odmowa podania tych informacji skutkowałaby niemożnością zawarcia umowy i kontynuowania
współpracy.
Chemi Kam Sp z o.o. będzie przetwarzać Państwa dane osobowe przez okres trwania umowy, a
także przez okresy uregulowane w ustawie o rachunkowości, tj. przez 5 lat po zakończeniu roku, w
którym doszło do wygaśnięcia współpracy o ile nie powstanie konieczność ich dłuższego
przetwarzania w związku z innymi zdarzeniami lub obowiązującymi przepisami.
Informujemy, że do Państwa danych mogą mieć dostęp podmioty przetwarzające ( działające na
nasze zlecenie) , takie jak firmy kurierskie i transportowe.

Rekrutacji

W ramach procesów rekrutacyjnych Administrator oczekuje przekazywania danych osobowych (np. w CV ) jedynie w zakresie określonym w przepisach prawa pracy. W związku z tym nie należy przekazywać informacji w szerszym zakresie. W razie, gdy przesłane aplikacje będą zawierać dodatkowe dane, nie będą one wykorzystywane ani uwzględniane w procesie rekrutacyjnym, bez zgody osoby, której dane dotyczą.
Dane osobowe są przetwarzane:
w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji w zakresie danych niewymaganych przepisami prawa, a także dla celów przyszłych procesów rekrutacyjnych – podstawą prawną przetwarzania jest zgoda (art. 6 ust. 1 lit a RODO);
w celu wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, związanych z procesem zatrudnienia, w tym przede wszystkim Kodeksu pracy – podstawą prawną przetwarzania jest obowiązek prawny ciążący na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit c RODO w związku z przepisami Kodeksu pracy);
w celu ustalenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami – podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes danego Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO).

Monitoringu

W celu zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia może być zastosowany monitoring wizyjny. Zebrane w ten sposób dane nie są wykorzystywane do żadnych innych celów.

Dane osobowe w postaci nagrań z monitoringu są przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i porządku na terenie spółki Chemi Kam. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na zapewnieniu bezpieczeństwa mienia Administratora oraz ochrony jego praw.

Korespondencji

W przypadku kierowania do Administratora Chemi Kam sp. z o.o.  za pośrednictwem poczty e-mail lub tradycyjnej korespondencji niezwiązanej z usługami świadczonymi na rzecz nadawcy lub inną zawartą z nim umową, dane osobowe zawarte w tej korespondencji są przetwarzane wyłącznie w celu komunikacji i zagadnienia, której dotyczy korespondencja.

Podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes tego Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na prowadzeniu korespondencji kierowanej do niego w związku z jego działalnością gospodarczą. Administrator przetwarza jedynie dane osobowe istotne dla sprawy, której dotyczy korespondencja. Całość korespondencji jest przechowywana w sposób zapewniający bezpieczeństwo zawartych w niej danych osobowych (oraz innych informacji) i ujawniana jedynie osobom upoważnionym.

Prawa podmiotów danych

W każdym przypadku podmiot danych ma prawo do:

  • dostępu do Danych Osobowych (w tym np. otrzymania informacji, które Dane Osobowe są przetwarzane),
  • żądania sprostowania i ograniczenia przetwarzania Danych Osobowych (np. jeśli są nieprawidłowe);
  • usunięcia Danych Osobowych (np. w przypadku gdy były one przetwarzane niezgodnie z prawem);
  • przenoszenia Danych Osobowych które dostarczył administratorowi, i które są przetwarzane w sposób zautomatyzowany, a przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody lub na podstawie umowy, np. do innego administratora;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Danych Osobowych opartego na przesłance niezbędności do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, w tym w szczególności wobec przetwarzania na potrzeby marketingu;
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego- Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Administrator nie będzie przekazywać Państwa danych do państwa trzeciego ( poza UE ) lub organizacji międzynarodowej.

Polityka cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisów internetowych. Cookies zawierają najczęściej nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

W przypadku Chemi Kam Sp. z o. o. [główny administrator cookies] pliki cookies wykorzystywane są w celu tworzenia statystyk ilości odwiedzin serwisu. Dodatkowo zbierane są ogólne i anonimowe dane statyczne za pośrednictwem narzędzia analitycznego Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA] by ułatwić korzystanie z naszego serwisu www.

NASZA WIZJA

Naszą wizją jest bycie rzetelnym partnerem, umacniającym pozycję na rynku , poprzez dostarczanie skutecznych konceptów i narzędzi sprzedażowych, wspartych efektywną logistyką oraz szerokim asortymentem produktowym oferowanym na konkurencyjnych warunkach.

NASZA MISJA

Naszą misją jest zapewnienie wszystkim Klientom dostępu do jak najszerszej oferty, gwarantując jednocześnie sprawność obsługi, atrakcyjność cen oraz najlepszą jakość . Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Partnerów stale rozwijamy ofertę produktową również w nowych kategoriach.

Copywright 2020 © Dystrybucja chemii gospodarczej i przemysłowej.

Scroll Up

W trosce o jakość świadczonych usług nasza strona korzysta z plików cookies w celu pozyskania danych statystycznych. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zmień ustawienia przeglądarki. Szczegóły w polityce plików cookies. Więcej

Ustawienia plików cookie na tej stronie są ustawione na „zezwalanie na pliki cookie”, aby zapewnić najlepszą możliwą jakość przeglądania. Jeśli nadal będziesz korzystać z tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz „Akceptuj” poniżej, wyrażasz na to zgodę.

Zamknij